lördag 20 februari 2016

vi måste prata om februari... och Naturen ... och djuren ...

ja jävlars vilken opålitlig månad februari är ...
Affärerna är fulla med pastellfärgade vårplagg som skulle förorsaka svårartad urinvägsinfektion om man skulle vilja använda dem på studsen.
Ena dagen kvittrar fåglarna vårrusigt i skogen och buskar och det både droppar och doftar vår i vartenda hörn.
Två timmar senare singlar det ner dasslockstora snöflingor och det blir hastigt både underkylt och livsfarligt halt överallt...
 Februari är som naturens egen Borderlinediagnos - stabilt ostabilt så att säga...
Alla varianter på känslolägen under en ynka dag och så fortsätter det i 28 och ibland 29 dagar...
Nästa år ska jag försöka fly denna Kluster B månad.
Kommer tre veckor i landet så långt bort man kan komma förändra år 2017 till något annat eller behöver man ha en släng februari för att uppskatta de övriga årstiderna?
Jag vet inte - det enda jag vet just nu är att årets februari svänger onekligen fram och tillbaka på ett nästintill utmattande sätt.
Var är mina blommor i rabatterna? Ena dagen fullt av liv i de uppåtsträvande tulpanerna/ snödropparna och andra spetsiga gröna löftesbringare (vilket betyder att jag inte vet riktigt vad som kommer blomma ut)... Andra dagen är det plötsligt 12 minusgrader och dödens kalla hand fryser vätskan i kapillärerna så det inte kommer bli nåt annat än en skadad smörja och åter till livets kretslopp utan att passera  vacker blomma i purpurlila ... och bortkastade 350 kr + frakt ...




Och så familjen Bambi - de hittade tydligen hit för någon vecka sedan...
Tyckte att mina vackert spetsade äpplen till fåglarna i den lätt märkliga "hasselbersån" var bland det bästa som hänt dem sedan vargen försvann för 200 år sedan !
Och nej ... fan vad trött jag blev ...
Och sedan hittade de fler små godbitar längs väggarna - tulipa Tarda, botaniska  raringar som egentligen borde växa längs de turkiska bergssluttningarna - vilt och galet och i frihet !
Och numera till hälften upptagna av gänget Rådjurs matsmältningsapparat...
Och hur de kommer se ut om några veckor återstår att se - tulpanerna alltså !
Rådjuren kommer nog fortsätta komma på besök och passa på att släppa av någon av sina 1000 fripassagerare i form av fästingar...

så ...

to be continued ...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar