måndag 4 januari 2010

Yyyyl

Varför skjuter man vargar? Förr i tiden skulle man dansa med dom.. nu ska dom skjutas, för att dom river får och dödar hundar.

Men, om dubbelt så många hundar skadeskjuts av jägare och hundra gånger fler hundar dör av trafiken, ska man då ha skyddsjakt på bilar? Jägare?

Japp. Så får det bli. Får starta en sån förening. SjBJ.

Och räcker inte så ringer jag Kevin.. som får komma och dansa med jägarna. Nån jävla ordning får det vara på hat och rädsla och skjutkåthet.

1 kommentar:

  1. ... fast är inte problemet att det är för få Vargar i Sverige och av de här ca 200 djuren så är de inavlade till sin egen förgänglighet dvs de är genetiskt sjuka på ett sätt som inte förekommer i naturen - det är lätt att bli tokig på jägare men det kanske kanske finns ett annat uppsåt med den här jakten om man låter bli att läsa Aftonbladet och ultravinklade tyckanden från sensationshysteriska tidningar och stadsbor.
    En sund information ifrågan från Naturvårdsverket tycker jag hade varit på sin plats. Det är rätt intressant att av alla som blir "uppjagade" av vargjakt...bor ca 95 % i våra storstäder...

    Och ... jag tycker mycket bra om Vargar och hoppas absolut på att ett gäng livskraftiga Ryssar med friska gener traskar hit och skapar en stor fin Stam/flock som inte tokriver massa får och renar pga att de mår dåligt och har hjärtfel så de inte orkar jaga på det sätt som de borde...

    SvaraRadera